Tuesday, December 21, 2010

Arwah Dah Tinggalkan Kami Semua......

Asalamualaikum semua....

18 dec 2010...
arwah dady dimasukkan ke hospital sebab dah penat sgt...
sampai hospital kul 10pagi... then masuk wad kul 12 sebab wad penuh...
sepanjang masa tuh... xder aper yg dorg wat kat dady cuma wat echo n ecg jek..
then aku mnxkan oksigen... then ape yg mumy ckp dady x dibagi ubat sampai pagi keesokkannya...

19 dec 2010
pagi tuh arwah still penat... n sesak nafas tanpa oksigen...
arwah ngadu sakit perut nk g toilet n cam biasa arwah sgt2 degil mcm anak dier ni jugak..jadi nk g toilet jugak.. elok setapak dua,arwah rebah n sejak tuh arwah x sedar dah... hanya bergantung ngan mesin sebab jantung dier dah lemah.. lagi pun arwah ader penyakit peparu berair... jadi peparu arwah jugak dh lemah... sepanjang pagi hingga tengahhari still xder bilik icu sebab penuh... dah petang sket baru ader bilik ccu.. kami kene gilir2 masuk tgk arwah sebab bilik tuh x ley ader org tggu...
dlm kol 10 mlm kami semua dah lega sebab doktor kata arwah dah stabil...
jadi semua sedara-mara yg sampai dr selangor n perak dah balik umah yna n umah atok kat mengkuang nak rehat2..

kul 11.30mlm yna ngan mumy dipanggil masuk ccu.. jantung arwah dah berenti selama 5minit.... then sempat kol semua adik2 n sempat bacakan yasin dan ajar arwah ngucap. takut sgt3 time tuh... then kul 11.40mlm arwah meninggalkan kami semua...

20 dec 2010

arwah kami bawak balik dlm kul 1pagi kalau x silap... sampai kat umah kami semua tahlil sesama kami... bacakan yasin... dlm kul 8pagi arwah dimandikan dan dikapankan.... kami semua sempat syang arwah wat kali terakhir.. arwah disimpan di kampung halaman arwah kat masjid mengkuang. semuanye berjalan lancar.. alhamdulillah...


yna kate : semoga arwah abah ditempatkan dikalangan orang yg beriman..

abah.. yna x kan lupekan abah.. banyak sgt2 abah dah berkorban utk kami sekeluarga.. insyaallah yna akan cuba jaga semua peninggalan abah... yna x kan sia2kan pengorbanan abah selama nie..



p/s : sekarang yna akan kurang online buat sementara waktu.. sebab banyak mende nak kene uruskan.. doakan yna agar dpt wat semuanya dengan lancar..

8 comments:

FatinCitakky said...

takziah..
harap hang tabah n sabar byk2 k..

oUR LOvE said...

takziah ek...smoga tabah mnghadapi..
:).. Always think positive

MiSS Fyda said...

takziah yna... hadapi dgn tabah... al-fatihah utk dady yna...

keyphochee said...

salam takziah dr akak sekeluarga yna..Semoga rohnya ditempatkan bersamax org yang beriman & beramal soleh..tabahkan hatimu dik..al-fatihah

Ann said...

TAKZIAH, semoga tabah dengan permergian abah tercinta..al-fatihah

NOOR FATIN said...

takziah yana.. al-fatihah

- abdul hadi abdul muti - said...

takziah..semoga arwah dicucuri rahmat dari NYA

PrINCeSz YaNa said...

MACIH SEMUA.....