Tuesday, November 2, 2010

losyen...... Vaseline Aloe Cool And Fresh

Are You Moist Enough? Atau Dalam Bahasa Melayunya "Adakah Anda Cukup Lembab ?"
Okey, Dari Segi Kebijak-sanaan, Aku Tidaklah Begitu Lembab.. Dan Kalau Di Lihat Pada Kulit.. Tak Lembab Langsung... Memang Kekeringan.. Ini Memang Tidak Dapat Di Nafikan. Tapi, Apakah Punca Kulit Kita Menjadi Kering...? Meh Sini Aku Story Sikit Kat Korang Semua...!!!
Punca-Punca Kulit Menjadi Kekeringan :


1. Sinar Matahari
Walaupun Di Malaysia Suhunya Dari 21 C hingga 32 C, Cahaya Matahari Yang Terik Akan Menyebabkan Air Tersejat Daripada Kulit Dan Sinarannya Menggalakkan Penghapusan Molekul Oksigen Dan Ianya Mempercepatkan Penuaan.

2. Merokok
Merokok Menyebabkan Kulit Anda Berkedut Dan Menjadi Kering. Merokok Juga Akan Menipiskan Kulit Mudahkan Air Tersejat Keluar.Kapilari Darah Mengecil Nutrisi Dan Oksigen Kurang Dalam Tubuh.


3. Penyaman Udara @ AirCond

Kat Rumah Aku Tak Ada Penyaman Udara, Tapi Kalau Kat Tempat Kerja Dan Di Dalam Kereta Memang Tak Dapat Lari Dari Penyaman Udara Ni.. Tak Tau Korang Sedar Atau Tidak, Penyaman Udara Akan Menyebabkan Kelembapan Udara BerKurangan Dan Udara Akan Menjadi Kering.


4. Pengambilan Alcohol

Pengambilan Alcohol Akan Memusnahkan Oksigen Dan Vitamin C.


5. Diet

Kulit Memerlukan Asid Lemak Untuk Mengekalkan Kelembapan Pada Kulit6. Menaiki Pesawat
Udara Dalam Kabin Kering.Tak Hairanlah Jika Anda Akan Terasa Kekeringan Apabila Turun Daripada Sesuatu Perjalanan Yang Melibatkan Kapalterbang..
So.. Sekarang Kita Semua Dah Pun Di Dedahkan Dengan Punca-Punca Kulit Kita Menjadi Kering.. Jadi Tanyalah Aku "Bagaimana Caranya Mahu Melembabkan Kulit ?". Berikut Beberapa Cara Bagi Mengelakan Kulit Kita Kekeringan..Penyelesaian Bagi Punca No.1 - Sinar Matahari

Elakan Daripada Keluar Dari Rumah.. Dok Je Terperuk Kat Rumah Macam "Katak Bawah Tempurung".. Sebab Tu La Kulit Katak Sentiasa Lembab, Betul Tak ??? Hehehe... Joke Only.. Anda Perlulah Menggunakan Krim Pelindung Matahari @ Lotion Yang Mengandungi Vitamin A, C Dan E Sebelum Anda Semua Keluar Daripada Tempat Persembunyian Anda A.K.A Rumah..Penyelesaian Bagi Punca No.2 - Merokok
Berhenti Merokok. Fullstop...!!!!Penyelesaian Bagi Punca No.3 - Penyaman Udara @ AirCond

Semasa Anda Berada Di Rumah, Gunakanlah Kipas. Selain Daripada Dapat Mengekalkan Kulit Yang Cantik, Anda Juga Dapat Menjimatkan Bill Elektrik.. Betul Tak ?? Dan Jika Anda Berada Di Office Atau Di Tempat Kerja, Gunakanlah Lotion Pelembab..

Penyelesaian Bagi Punca No.4 - Pengambilan Alcohol
Gantikan Minuman Alcohol Kepada Air Suam, Air Suam Dapat Megembalikan Kelembapan Kulit Anda.. Dan Kepada Pembaca Beragama Islam, Minuman Alcohol Adalah HARAM.. Jadi, Dont Drink And Drive.. Hehehe..

Penyelesaian Bagi Punca No.5 - Diet
Berdiet Dengan Seimbang Dan Jangan Berdiet Secara Mengejut. Makan Lebih Buah-buahan Dan Tumbuhan Hijau. Gunakan Lotion Pelembab Semasa Anda Berdiet..

Penyelesaian Bagi Punca No.6 - Menaiki Pesawat
Minum Air Sebelum, Semasa Dan Selepas Menaiki Kapalterbang. Sapukan Lotion Pelembab Di Bahagian Yang Terdedah ,Seperti Pergelangan Tangan, Lutut, Siku, Bahu Dan Mana-mana Anggota Badan Yang Terdedah *Wanita Berpakaian Seksi Memerlukan Lebih Banyak Lotion... Hehehe....*

Aku Dapati Aku Mempunyai Gejala Atau Punca Kekeringan Kulit Di Sebabkan Oleh Punca No.1,No.3,No.5 Dan No.6.. Jadi, Jalan Penyelesaian Yang Aku Ambil Adalah Menggunakan Lotion.. Yaa... Menggunakan Lotion, Jangan Sesekali Anda Berpendapat Bahawa Lelaki Tidak Memerlukan Lotion.. Pendapatan Anda Salah Sama Sekali.Dari Kiri Total Moisture, Healthy White, Aloe Cool and Fresh Dan Intensive Rescue

Dan, Lotion Yang Aku Gunakan Sekarang Ini Adalah Lotion Vaseline, Kerana Semua Lotion Vaseline Kaya Dengan Vitamin A, C, E Dan Mineral. Mudah Serap Kedalam Kulit Dan Ianya Kurang Berminyak. Teramatlah Sesuai Dengan Masaalah Kulit Kering. Terdapat 4 Jenis Lotion Vaseline Iaitu Total Moisture, Healthy White, Intensive Rescue, and Aloe Cool and Fresh. Jadi, Guys And Girls Out There... Dapatkan Lotion Vaseline Di Pasaraya Atau Farmasi Berhampiran Anda Sekarang..


huwaaaaaaa sgt2 besh....http://matcuoi.com
pakai-pakai trus meresap ke kulit... xder rasa berminyak...
wangi... n natural... sgt2 syorkan utk korg try....
beli tadi sebab losyen lama dah abis.....
usha2 jenama len tapi rasa mcm nk try jenis vaseline lak...

beli2 n try sgt2 besh.... :)
http://matcuoi.com
yna kate : try la xkan nyesalnye beli... http://matcuoi.com

No comments: